Månadsbrev juni


Månadsbrev juni

MÅNADSBREV JUNI 2015


Malmvägens Dag i Sollentuna Lördagen den 30:e maj 2015. Synd på vädret bara, mesta tiden så regnade det på oss. Men inte så att det hindrade oss från att få emotta KD´s vitsippspris. Motiveringen löd så här:


”För deras banbrytande arbete när det gäller att sprida kunskap om, samt att stödja män som utsätts för våld i nära relationer”


Kristdemokraterna i Sollentuna


Se på hemsidan för foton tagna under ceremonin.Ja, det var ju ett mycket bra avslut på Maj månad måste jag säga!

Ytterligare ett framsteg är naturligtvis att vi fått en egen post- och besöksadress.


Postadress: Akillesjouren, c/o Arne Lovén, Amorgränd 16, 192 75 SOLLENTUNA.


Besöksadress: Amorgränd 5, 192 75 Sollentuna. Tel: 08-29 63 99.


Jag hann plötsligt få iväg en ansökan till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen som gäller ideella organisationer för 2016 och innehåller begäran om finansiellt bidrag till hyrorna, volontärsutbildning, trycksaker och laptops samt fast telefonabonnemang. Sista ansökningstillfälle var bara några timmar senare så det var verkligen i sista minuten! Håller vidare på med att dokumentera olika fonder och stiftelser som vi kan ansöka hos, det dokumentet skickar jag till Arne Lovén och Petra Karlsson som håller i den aktivitetsgruppen.


Facebooksidan har ju nu över 500 likes, det borde vi kunna fördubbla i år, eller hur? Det är faktiskt ordentlig aktivitet i det sociala mediet, det märker jag här på Södersjukhuset där väldigt många medarbetare gratulerat till vitsippspriset för Akillesjouren, så det är bra genomslag på dessa inlägg.


Artikeln Niklas blev slagen tycker jag beskriver hopplösheten av att inte bli trodd. Det i sin tur gör attityder mer svårgenomträngliga för männen att bli trodda på! Artikeln är utlämnande och lätt att känna med Niklas och hans livssituation och destruktiva parrelation, sen så har vi barnen…vilken uppväxtmiljö. Barn till kvinnor som blir utsatta för hot och våld i nära relation har rätt till skadestånd bara genom att vara tvungna att se, är det samma lag för barn till män som blir slagna i en nära relation, jag bara undrar, vet alltså inte! Att medvetet slå en annan människa vet jag i alla fall att det är förbjudet, för gammal som ung, för människor som är helt okända för varandra likväl som i nära relation, inomhus som utomhus, på arbetsplatsen likaväl som på skolgården, bland kvinnor/flickor likväl som bland pojkar/män.


http://www.sydsvenskan.se/sverige/niklas-blev-slagen---och-frantogs-barnen/


Alltså låt ingen missa den informationen att det alltid är FEL att slå, FÖRBJUDET att slå,

KRIMINELL handling att slå, i och med det också STRAFFBART att slå!!

Trevlig sommar!


/Sören Sanz